Bedriftsportrett - Verdensledende innen handel av festematerialer

Würth-gruppen

Verdensledende innen handel av festematerialer

Würth-gruppen er verdens markedsleder innen kjerneforretningen sin, handelen av monterings- og festematerialer. Den består for øyeblikket av over 400 bedrifter i mer enn 80 land og har rundt 79,000 ansatte på lønningslisten. 33 000 av disse er fast ansatte salgsrepresentanter. I henhold til konsernregnskapet genererte Würth-gruppen en total omsetning på 14,41 milliarder euro i forretningsåret 2020.

I kjerneforretningen, Würth-linjen, består produktsortimentet for håndverk og industri av over 125 000 produkter: fra skruer, skruetilbehør og ankere til verktøy, kjemisk-tekniske produkter og sikkerhetsutstyr. Würth-gruppens Allied Companies, som enten opererer innen tilgrensende forretningsområder som kjerneforretningen, eller innen ulike forretningsområder, runder av sortimentet ved å tilby produkter for gjør-det-selv-butikker, materialer til elektriske installasjoner, elektriske komponenter (f.eks. kretskort) samt finansielle tjenester.

Vi er en familiebedrift

Mer enn 3,6 millioner kunder over hele verden har i dag tillit til Würth. Det er mennesker og en veldig spesiell bedriftsfilosofi som er drivkreftene bak den langvarige suksessen til Würth-gruppen. Würth er en familiebedrift som ble grunnlagt av Adolf Würth i 1945. Prof. Reinhold Würth, den nåværende formannen i representantskapet for Würth-gruppens familiestiftelser, tok over bedriften da han var 19 år, etter at faren døde, og utviklet den videre i de påfølgende årene. I bedriftens tidlige år i etterkrigstidens Tyskland begynte han å endre den tidligere tomannsbedriften til en globalt opererende forretningsgruppe.

Vår filosofi

Vi kan takke Reinhold Würth for at Würth-gruppen har en tydelig forretningsorientering: den kjennetegnes av sterk merkepolitikk, en fremtidsrettet produktstrategi, nærhet til kunden, en tydelig kvalitetsoffensiv, visjonær tenkning og ikke minst av en sterk bedriftskultur. Bettina Würth, Reinhold Würths datter og leder av den rådgivende komiteen, har sammen med medlemmer av det sentrale styret ansvar for at disse verdiene etterleves og blir utviklet videre.