Uttalelser om Würth Industrie Service

Referanser for Würth Industri: kundehistorier

Vi er ansvarlige for å levere industrisektoren som en fullserviceleverandør av C-Parts og tilbyr tilpassede forsynings- og servicekonsepter under servicemerket "CPS® - C-Parts Solution". CPS® inkluderer lagrings- og gjenvinningssystemer, lager, lagrings- og bestillingssystemer, samt forbruksstyrte forsyningsmoduler som kanban.

Modulært kan kundene tilpasse enhver systemløsning til deres situasjon:

  • i henhold til dine individuelle behov
  • tar hensyn til arbeidssituasjonen din
  • i henhold til dine mengdekrav
  • i henhold til din spesifikke bransje

Fokus for alle c-partsløsninger er på sikkerhet i produktet, prosessen og leveransen. For å gjøre alle c-parts tilgjengelige til rett tid, i riktig mengde, i riktig kvalitet, til rett sted, til rett pris.

Alt fra en enkelt kilde - den perfekte c-parts partner ved din side!

 

Lær mer om hvordan vi implementerer og implementerer forsyningskonsepter sammen med kundene

Gerhardi
GERHARDI
E-Business solutions

I dag er elektroniske systemløsninger det som gjelder for effektiv anskaffelse av c-parts.

For Gerhardi, en innovasjonsdriver, er for eksempel et skannerbasert innkjøpssystem med tilknytning til en nettbutikk en uunnværlig forutsetning for jevn drift av deres just-in-timeproduksjon. Derfor søkte de etter en automatisert prosess som var standardisert, men som likevel også åpnet for fleksible bestillinger.

Mer informasjon i suksesshistorien

Sears
Sears Seating
Kanban & ORSY®mat

Løsninger for mager styringsprosesser var påkrevd

Sears Seatings partnerskap med Würthkonsernet har eksistert globalt i over 10 år, selv om Würth Industrie UK begynte å levere en grunnleggende Kanbanløsning med to kasser til Sears Europe for de fleste av deres festebehov fra 2007, da Sears ble den første britiske Kanban-kunden for den nyopprettede Würth-virksomheten i Storbritannia.

Mer informasjon i suksesshistorien