KANBAN-systemer og KANBAN-prinsipp

De svært fleksible Kanban-systemene som vi tilbyr under servicemerket CPS®KANBAN, kan hjelpe deg med å gjøre lageret og produksjonen din effektiv og oversiktlig. Disse Kanban-systemene blir hovedsakelig brukt av store industrikunder i produksjonen av installasjonene og produktene deres.

Den mest egnede løsningen for automatisk etterfylling er implementert og skreddersydd for den bestemte artikkelen og for den individuelle arbeidssituasjonen og de individuelle kravene. Maksimal tilgjengelighet av den riktige artikkelen i den riktige mengden på det riktige stedet til riktig tid i produksjonsanlegget er alltid avgjørende.

KANBAN-systemer og KANBAN-prinsipp

Prinsippet til Kanban-systemet, som har sin opprinnelse i Japan, er enkelt: det er et rullende to-kasser-system, som i motsetning til vanlige leveringsmetoder leverer C-artikler "just-in-time" direkte ved brukspunktet. Systemet har stort justeringspotensial hvis behovene endres, maksimal leverings- og forsyningssikkerhet ved redusert lagerbeholdningsnivå og minimal kapitalforpliktelse.

Materialflyten i Kanban-systemer styres via to kasser. Hver av disse har en Kanban-etikett med strekkode, RFID-tag eller iBin®-modul, som spesifiserer kunden, lagerlokasjonen, artikkelen, kassen, partiet og kvantiteten mer detaljert.

Hvert kasseomløp blir tatt opp og dokumentert, slik at vi kan gi deg informasjon om statusen til Kanban-systemet når som helst. Dette er mulig ved hjelp av Kanban-administrasjonsprogramvaren som er utviklet internt, og vårt spesialiserte Kanban-logistikksenter i Bad Mergentheim (Tyskland), og også etiketter med strekkoder, RFID-tagger eller iBin®-moduler.

Dataene brukes til å planlegge alle C-artikler i nærheten av brukspunktet, til å optimere lagerbeholdningsnivåer og lagerteknologi regelmessig og til å oppdatere statistiske data. Som kunde kan du også finne alle dataene ved hjelp av informasjonsplattformen CPS®ONLINE.

Samtidig kan en rekke spesialiserte artikler, artikler produsert etter tegninger og bestemte varegrupper håndteres effektivt. Våre ansatte planlegger den spesifikke, kostnadsoptimerte løsningen din i samråd med alle avdelingene. Vi implementerer systemet i samarbeid med bedriften din og gir videre støtte for produktstandardisering av C-artiklene dine.

KANBAN-systemer og KANBAN-prinsipp